Kaiken SM:iin valmistautumisen keskellä ehdimme vielä käydä vetämässä jäljet ja kokeilemassa taas nenänkäyttöä. Eilen illalla suuntasimme siis mölli mejäkokeeseen. Aluksi oli tietysti alkuhöpötykset ja sen jälkeen laukauksensietotesti. Läpi meni, joten ei muuta kuin eteenpäin, arpaonni suosi, joten pääsimme jäljelle ensimmäisinä. Lennon oli innokas ja lähti jäljestämään hyvin, tuomari kuvailee suoritusta näin:

"Lennonille osoitetaan alkumakaus ja alkaa varovainen ja erittäin maavainuinen jälkityö. 1-osuudella tarkastelee 2 kertaa jäljen sivussa riistanjälkiä, palaa kuitenkin itsenäisesti. 2-osuuden avokalliolla usko lakaa jo loppua, jatkaa kehoituksella. 2-kulmalla etsii hetken oikeaa suuntaa, a sitten vauhtia lisäten viimeiselle osuudelle. Kaadon löytää ja nuuhkii. Makuista merkkaa erinomaisesti molemmat. Lupaava jälkikoira ja toimii mukavassa yhteistyössä ohjaajansa kanssa."

Pisteitä kertyi yhteensä 47 eli avo ykkösen verran, ja Lennon oli koko "kokeen" paras jälkikoira. Jälki ei ollut ihan  täysimittainen, mutta ikää sillä oli 24 h.

Lennon tuntuu oikeasti tykkäävän tästä nuuhkuttelu hommasta, eli kaippa ohjaajan täytyy nyt vaan karaista itsensä, unohtaa hyttyset, ja vedellä sille niitä jälkiä. On hienoa nähdä miten Lennonin itsevarmuus kasvaa silmissä kun sille puetaan "työ-vaatteet" päälle ja lähdetään metsään. Mejä on sille varmasti tosi mukavaa vaihtelua tokon puurtamiselle, etenkin nyt kun tokoa on ollut paljon.

Mutta nyt alkaa Lennonilla hurjan pitkä 2 päivän loma, jonka aikana se ei saa tehdä muuta kuin lenkkeillä. (Ai niin, ja onhan siinä loman aikana sellainen pikkujuttu kuin ajomatka Ouluun...)