Tänään julkistettiin vuoden toko- ja agilityjenkkikisan tulokset.

Lennon piti tiukasti kiinni vuoden tokojenkki-tittelistään, ja on näin ollen Vuoden tokojenkki 2008 !

Stella taas teki täydellisen yllätyksen hakaten koko joukon kolmosluokan koiria vuoden agijenkkikisassa, ja pirppis kruunattiin Vuoden agijenkki 2008:ksi !

Pr-maneesin tokotreenit pyörivät tänään tuttuun (kaoottiseen) tapaansa. Sorruin Lennonin kanssa treenatessa taas tekemään sitä mitä se osaa, eli tehtiin ruutua, ohjattua ja metallia. Itku Jotta nyt kehtaan edes kulkea pää pystyssä voin puolustuksekseni sanoa että treenasimme myös kaukoja. Lopuksi Lennon teki paikallaolot maneesin keskellä. Oli vähän levoton, mutta ajoittain ihan ok. Jätin sen nyt "istu" ja "maahan" käskyillä, ja jäi ihan nätisti. Katsellaan.

Stellan kanssa tein ruudun ja ohjatun, meni ekaa kertaa ruudussa pisteen kautta ruutuun ilman että lähetin sen ensin lähempää. Autoin kyllä aika paljon, mutta olisi ehkä mennyt ilman varmistelujakin sillä vaikkei katsellut sinne, niin nojasi kyllä sinnepäin ihan valmiina lähtöön. Ohjatussa lähti keskimmäiselle (kapuloiden viennin aikana oli vähän ylimääräistä säätöä jota se ei vielä ilmeisesti kestä), mutta sen jälkeen teki ihan nätisti. Lopuksi vielä vauhdista lähetyksiä pisteelle ja paransi vauhtiaan.  Stellan kanssa tein myös vähän idaria, lähinnä otin sen seuraamaan, pari askelta, käsky ja palkka. Sitten jätin sen eri asentoihin ja otin sen seuraamaan, nyt lähti ihan hyvin mukaan. Stella treenasi paikallamakuuta ja -istumista sillä aikaa kun vein muille ohjattua, oli tosi rauhallinen. Hymy